Ontstaan

Op woensdagavond 21 juni 2023 zal voor de vijfde keer de Zoomer Wantijrun plaatsvinden. Een uniek hardloopevent in Dordrecht op een hopelijk mooie zomeravond! Vanaf 19:30 uur zullen de lopers op de atletiekbaan van Fortius starten aan de 10 Engelse mijl (16,1 km), 10 km en 5 km run, waarbij het Wantij het decor zal zijn.

Zoomer Makelaardij is de drijvende kracht achter dit Dordtse event. Edwin Zoomer: “Zoomer Makelaardij draagt sport een warm hart toe. Niet voor niets is onze filosofie “DE BESTE START EN FINISH IN MOOI WONEN”. Wij vinden het belangrijk om sport en sportieve events in Dordrecht mogelijk te maken. Bijzonder trots zijn wij dat de run inmiddels een vast plekje heeft veroverd op de Dordtse hardloopkalender. Een gezellige zomeravond-run langs het Wantij met een lokaal goed doel. Veel dank zijn wij verschuldigd aan de organisatie van de DrechtStadLoop en Fortius voor hun inbreng om de Zoomer Wantijrun mogelijk te maken.”

Crew Zoomer Wantijrun: Cor van der Steen, Marlies Verduijn, Edwin Zoomer en Esther van de Sandt.

Passie voor hardlopen op het mooie eiland van Dordrecht
De Zoomer Wantijrun wordt georganiseerd door Zoomer Makelaardij, de organisatie van de DrechtStadLoop en Boodschap & Beeld – Creatieve Communicatie uit Dordrecht. De doelstelling van de Zoomer Wantijrun is het promoten van de loopsport in Dordrecht. Dit doen wij met veel plezier vanuit een passie voor het hardlopen en als woonambassadeur van Dordrecht. Dordrecht is namelijk één van de fijnste steden om te wonen. Een breed scala aan voorzieningen, de historische binnenstad, leuke events en natuurlijk recreëren in het groen en op het water!

Langste dag van het jaar en het begin van de zomer
Het is de bedoeling om de Zoomer Wantijrun de komende jaren jaarlijks te laten plaatsvinden, op woensdag rond 21 juni.

Run voor lokaal goed doel
De opbrengst van de Zoomer Wantijrun komt ten goede aan de organisatie van de DrechtStadLoop en een lokaal goed doel.


SUPPORTED BY

Boodschap & Beeld - Creatieve Communicatie
Rabobank Drechtsteden
MedPlus Fysiotherapie en Sport
Zoomer Makelaardij
Belmar Keukens en Badkamers
Dordt Centraal
Rob Sportfotografie
Esther van de Sandt Fotografie
Plus 't Lam
Beeldspraak
Fortius
Runnersworld
Racetimer
ZPRESS Sport
Grand Cru Wijnen

Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram