Ontstaan

Op woensdagavond 24 juni 2020 zal voor de vierde keer de Zoomer Wantijrun plaatsvinden. Een uniek hardloopevent in Dordrecht op een hopelijk mooie zomeravond! Vanaf 19:30 uur zullen de lopers op de atletiekbaan van Fortius starten aan de 10 Engelse mijl (16,1 km), 10 km en 5 km run, waarbij het Wantij het decor zal zijn.

Zoomer Makelaardij is de drijvende kracht achter dit Dordtse event. Edwin Zoomer: “Zoomer Makelaardij draagt sport een warm hart toe. Niet voor niets is onze filosofie “DE BESTE START EN FINISH IN MOOI WONEN”. Wij vinden het belangrijk om sport en sportieve events in Dordrecht mogelijk te maken. Bijzonder trots zijn wij dat de run inmiddels een vast plekje heeft veroverd op de Dordtse hardloopkalender. Een gezellige zomeravond-run langs het Wantij met een lokaal goed doel. Veel dank zijn wij verschuldigd aan de organisatie van de DrechtStadLoop en Fortius voor hun inbreng om de Zoomer Wantijrun mogelijk te maken.”

Zoomer Wantijrun Dordrecht hardlopen

Crew Zoomer Wantijrun: Cor van der Steen, Marlies Verduijn, Edwin Zoomer, Esther van de Sandt en Peter Slijkoord

Passie voor hardlopen op het mooie eiland van Dordrecht
De Zoomer Wantijrun wordt georganiseerd door Zoomer Makelaardij, de organisatie van de DrechtStadLoop en Boodschap & Beeld – Creatieve Communicatie uit Dordrecht. De doelstelling van de Zoomer Wantijrun is het promoten van de loopsport in Dordrecht. Dit doen wij met veel plezier vanuit een passie voor het hardlopen en als woonambassadeur van Dordrecht. Dordrecht is namelijk één van de fijnste steden om te wonen. Een breed scala aan voorzieningen, de historische binnenstad, leuke events en natuurlijk recreëren in het groen en op het water!

Langste dag van het jaar en het begin van de zomer
Het is de bedoeling om de Zoomer Wantijrun de komende jaren jaarlijks te laten plaatsvinden, op de laatste woensdag van de maand juni.

Run voor goed doel
De opbrengst van de Zoomer Wantijrun komt ten goede aan de organisatie van de DrechtStadLoop en een lokaal goed doel. In 2020 zal dat de stichting het Babyhuis zijn. Stichting het Babyhuis is een initiatief dat sinds eind 2013 in een mooi pand aan de Brouwersdijk 211 in Dordrecht opvang biedt aan baby’s, voor wie moeders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. Het Babyhuis biedt (tijdelijke) woonruimte, behandeling en begeleiding aan hoogzwangere en pas bevallen vrouwen. Wij hebben 11 moeder-kind units verdeeld over 3 fases van intensieve begeleiding naar zelfstandigheid. Op dit moment heeft de Stichting locaties in Dordrecht en Capelle a/d IJssel (binnenkort verhuist locatie Capelle naar Schiedam). Begin 2020 opent er een Babyhuis in Leiden.

Stichting het babyhuis dordrecht


SUPPORTED BY

Boodschap & Beeld - Creatieve Communicatie
Rabobank Drechtsteden
MedPlus Fysiotherapie en Sport
Zoomer Makelaardij
Belmar Keukens en Badkamers
Erica Bloemideeen
Dordt Centraal
Imbarcazione Barone
Fortius
Runnersworld
Racetimer
ZPRESS Sport
Grand Cru Wijnen

Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram